Bewustzijn

Buddha Union by Vishnu108Gisteren las ik een paar regels in het boek ‘Inzicht is Alles’ van Frans Langenkamp. Bewustzijn. Mooi verwoord. Bewust Zijn. Oftewel het Zijn dat Bewust is van zichzelf. Er zijn 3 elementen. 1. Zijn 2. Bewust 3. Zichzelf … Dit kan je 1-op-1 leggen op het christelijke Vader – Zoon – Heilige Geest. Nou ja, even in de goede volgorde zetten. Vader – Heilige Geest – Zoon

Het Zijn (Vader) is Bewust (Heilige Geest) van Zichzelf (Zoon)

Pakken we Jezus erbij (of Boeddha, etc.). Jezus is de Zoon. En dus was Jezus simpel bewust van zichzelf (God). Probeerde hij ook uit te leggen, maar ja, dat ‘inzicht’ komt niet zonder slag of stoot. Hoe dan ook, we zijn allemaal een ‘Jesus in disguise’ (een Jezus in vermomming), en daarmee allemaal (gelijk aan) … God. We hebben het alleen meestal nog even niet door. Dat is het spel dat God (Bewustzijn) met zichzelf speelt. Een soort verstoppertje. God vergeet (als spel) dat ie God is … en zo lopen we allemaal rond, op zoek naar onszelf. Of niet. Misschien zoek je niet, maar dat betekent dat God zich alleen maar extra goed heeft verstopt:)

De meeste mensen zijn echter zoekers. De een zoekt naar liefde, de ander naar geluk, de derde naar de ‘zin van het leven’, etc. Eigenlijk allemaal andere woorden voor God. Probleempje is echter, je kan het niet vinden. Want de grap is … je bent het zelf! Je zoekt steeds ergens buiten, naar God, maar je moet dus ‘naar binnen’ kijken. Wolter Keers zei, ‘Je kan God niet vinden, je kan je alleen maar realiseren dat je het zelf bent’. Oh, en Loesje wist het ook al, en plakte het op elk bushokje. ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’. Als je jezelf hebt gevonden (God in jezelf) dan houdt het zoeken op. Grappig he. Kan jaren en jaren duren voordat je de truuk een beetje door krijgt. Bij mij duurde het actief zoeken 10+ jaar. Nog erger is dat er eigenlijk helemaal niets is veranderd. Je bent dan wel God, maar dat was je altijd al. En iedereen om je heen is ook nog God, alleen hebben de meesten dat nog niet door. Het dagelijkse leven hobbelt gewoon verder. Je gaat naar je werk, pakt de fiets. Lekke band. Dat soort zaken:)

Edit 27 juni: Je gaat naar je werk. Zet je fiets op slot. Wilt ‘s avonds terug. Geen fiets. Gestolen. Dat soort zaken:)

Maar, zo simpel is het.

– Max

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s