Zelfrealisatie

Buddha Union by Vishnu108Zelfrealisatie. Vaag woord voor velen. Maar het is niet zo moeilijk. Het gaat over realiseren. Wat? Antwoord: Jezelf. Hmmm, zijn we nog niet veel verder. Want hoe doe je dat? Nu, ja, via (je) bewustzijn. Trek dat woord uit elkaar, en je krijgt: Bewust Zijn. Het makkelijke is, je bent al. Je Bent (vervoeging van het werkwoord Zijn). Normaal zeg ik: ‘Ik ben Max’. Maar dat ‘Max’ kan ik weglaten en dan hou je over ‘Ik Ben’. Ook niet moeilijk. Je haalt je schouders op en gaat verder met waar je gebleven was. Geen probleem. En zo doen de meeste mensen dat.

Maar …. als je je zelf ‘realiseert’ dan ga je een stapje verder/dieper. Dan veranker je dat. Als basis. Dan kom je erachter (realiseren) dat er een laag is die er altijd al was, die iedereen ook heeft, maar die je nooit echt zag. Namelijk jou Zelf. Het is vrij prettig om dat te ontdekken, want het geeft een basis aan jezelf. Het geeft je meer vertrouwen, etc. Je zwemt niet meer zo. Je jojoot niet meer zo tussen hoop en vrees. Ok, klinkt goed. Hoe doe je dat dan? Tsja, daar komt wel wat oefening bij kijken. Je moet als het ware leren je Zelf te zien.

Je kan het een beetje vergelijken met die stereogrammen die begin van dit millenium populair waren. Als je vluchtig kijkt zie je niets, maar als je op een andere manier kijkt verschijnt er een diepere laag (die er altijd al was!). En als je het een keer gezien hebt, weet je dat het er altijd al was en altijd zal zijn. En dat je het weer kan zien als je je even inspant. Oefen je dit vaker, dan wordt ook dat steeds makkelijker. Laat ik even onze grote vriend Jezus erbij halen, of Boeddha, of vul maar in. Die gasten hadden ‘het’ door. En ‘het’ is niet exclusief voor hun, maar voor iedereen, dus ook jij en ik. Je hoeft alleen maar een beetje je best ervoor te doen. Het is een manier van kijken naar de wereld en naar jeZelf. Have fun:)

– Max

What is this?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s